Mezoterapi nedir? Mezoterapi hangi cilt problemlerinde fayda sağlar? Mezoterapi uygulamasında nasıl bir içerik kullanılır? Mezoterapi uygulaması nasıl gerçekleştirilir? Mezoterapi tekrar edilebilir bir yöntem midir? Mezoterapi uygulamasının yan etkileri nelerdir? Mezoterapi uygulaması can yakar mı? Tüm bu soruların cevapları yazımızda…

Mezoterapi nedir?

Mezoterapi insan cildinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, amino asit, hyalüronik asit gibi temel içerikleri cilt problemi yaşanan alanlara enjeksiyon yoluyla uygulamayı sağlayan bir medikal estetik uygulamasıdır. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkışında cildin var olan kalitesinde yaşadığı kayıplar ana rol oynar. Elastin ve kolajen sentezi bozulan ciltte kırışıklık, leke, sarkma, parlaklık kaybı gibi birçok yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Mezoterapi cilt dokusunun kalitesini korumak için yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmaya yatkın olduğu bölgelere uygulanır ve yıpranma sürecini mümkün olduğunca ertelemeyi amaçlar. Temel yaklaşım doğrultusunda mezoterapi iyileştirici olduğu kadar koruyucu boyuta sahip yaşlanma karşıtı (anti-aging) bir yöntemdir.

Mezoterapi uygulamasında nasıl bir içerik kullanılır?

Mezoterapi uygulamasında kullanılan içerik insanın cilt yapısında gereksinim duyduğu maddeleri içerir. Enjeksiyon yapılan alanlara vitamin, mineral, amino asit, hyalüronik asit, büyüme faktörleri gibi içeriklerle destek sağlar. İnsan vücuduna yabancı olmayan kapsamı ile laboratuvar ortamında üretilir ve vücudun hemen hemen her bölgesinde cilt altı dokulara uygulanabilir.

Mezoterapi hangi cilt problemlerinde fayda sağlar?

Mezoterapi uygulamasında yaşlanma belirtilerini azaltmak ve geciktirmek, cildin sağlıklı, genç ve parlak görünümünü korumak amaçlanır. Vücudun birçok bölgesinde görülebilen cilt çatlaklarının giderilmesinde olumlu etkiler gösterir. Selülit görünümünün giderilmesinde ve vücutta bölgesel yağların eritilmesinde (lipoliz veya intralipoterapi) etkilidir. Saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerde saç derisini güçlendirme imkanı sunar.

Mezoterapi uygulaması nasıl gerçekleştirilir?

Mezoterapi uygulaması mutlaka bu alanda uzmanlığa sahip bir hekim tarafından gerçekleştirilmelidir. Tedavi planı muayene sonrasında belirlenir. Anestezik krem kullanımı veya buz uygulaması ile kişinin mezoterapi uygulaması sırasında ağrı hissetmesi önlenir. Tedavi planı doğrultusunda mezoterapi içeriği problem yaşanan ve destek içeriğe ihtiyaç duyan cilt alanlarına ince uçlu iğne yoluyla enjekte edilir. Uygulanan mezoterapi içeriği ilerleyen günlerde artan şekilde faaliyete geçer, cildin onarım mekanizmalarının çalışmasını tetikler ve bu sayede cilt dokusunda istenilen kalite artışı sağlanmış olur.

Mezoterapi uygulaması hangi bölgelere yapılır?

Mezoterapi, hem yüz hem de vücut bölgelerinde uygulanabilen bir yöntemdir. Mezoterapi içeriği ciltte kalite artışı istenen birçok bölgeye uygulanabilir. Saç dökülmelerine yönelik olarak saç derisine yapılan uygulamalar yaygındır. Yaşlanma belirtileri için en çok uygulama yapılan alanlar yüz ve boyun bölgesidir. Mezoterapi aynı zamanda karın, kollar ve bacaklarda selülit, bölgesel incelme ve çatlak problemleri için sıklıkla uygulanan bir yöntemdir.

Mezoterapi uygulaması kaç seans, hangi sıklıkta uygulanır?

Mezoterapi tedavisinde seans sayısı uygulamayı gerektiren cilt probleminin ne olduğuna ve hangi seviyede olduğuna bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Genel yaklaşımda 6-12 seans uygulama yapılır. Tedavi aralıkları genellikle 2-4 haftadır.

Mezoterapi tekrar edilebilir bir yöntem midir?

Gençlik etkileri oluşturma amacıyla tedavi bölgelerinde yenilenme sağlayan uygulama ömür boyu kalıcı etkiye sahip değildir. Mezoterapi içeriği ile sağlanan destek aktarıldıkları bölgelerde işlevlerini 1 – 2 sene içerisinde yitirirler. Etkileri ortadan kalktığında yöntem problemli alanlara yeniden uygulanabilir.

Mezoterapi uygulamasında işlemler sonrası işe, günlük yaşama ne zaman dönülebilir?

Mezoterapi seansı sonrasında hasta işine, günlük yaşamına hemen dönebilir.

Mezoterapi uygulamasında her seans kaç dakika sürer?

Anestezik krem uygulamasının etkisini göstermesi için beklenen 20 dakikadan sonra mezoterapi uygulaması için gereken süre ortalama 20-30 dakikadır. Seans yaklaşık 50 dakika sürer.

Mezoterapi uygulaması ağrılı mıdır, yan etkileri nelerdir?

Tedavi öncesinde uygulanan anestezik krem veya buz uygulaması sayesinde oldukça konforlu bir uygulama yapılır. Mezoterapi seansı sonrasında birkaç saat süren kızarıklık ve hafif şişkinlik olabilir. Kızarıklığı kapatmak için kapatıcı krem sürülebilir. Uygulama sonrasında doktorun tavsiyelerine uyulması yan etkilerin ve risklerin azaltılması açısından önemlidir.

Mezoterapi uygulaması sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama sonrası günlük hayata hemen dönülebilmektedir. Gerekli görülen durumlarda doktor uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları hasta ile paylaşmaktadır. Hasta kaygı duyduğu ve merak ettiği konuları doktoruna danışmalı ve kendisinden güvenilir bilgi almalıdır.

Hizmetlerimiz

Neler Yapıyoruz

Sağlıklı Yaşam ve Mezoterapi için aradıklarınızı kliniğimizde bir bütün olarak bulabilirsiniz. Dünyadaki yeni trend, genel ve klişe yaklaşımlar yerine herkes için farklı ve bireysel çözümler üretmek üzerine kurgulanmaktadır. Çünkü her insan farklı bir dünya ve farklı biyolojik varlıktır. Holistik ve Fonksiyonel bireye özgü yaklaşımlarımızla çok daha etkin sonuçlar alabilirsiniz...

Iletisim

Kolay Iletisim Talep Formu

Ön Görüşme için veya bilgi almak istediğiniz konularda bize her zaman danışabilirsiniz.

WhatsApp BİLGİ AL
Şimdi Ara