Terleme vücut sıcaklığını sabit tutmaya yarayan fizyolojik (doğal) fonksiyonlardan biridir. Normal terleme hızı günde 1-2 litredir. Ancak stres durumlarında 10 litre ter üretilebilir. Terlemenin vücudumuz için iki önemli işlevi vardır; cildi nemlendirip vücut ısısını sabitler ve vücudun boşaltım sistemine katkıda bulunur. Ter, salgılandığında renksiz ve kokusuzdur. Fakat bakteriler, koltukaltı gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak bu salgının kötü kokmasına neden olabilirler.
Hiperhidrozis (aşırı terleme), fizyolojik gereksinimden daha fazla ter salgılanması anlamına gelir. Bu aşırı terleme günün tamamında ya da büyük kısmında olabileceği gibi, ara ara, beklenmedik zamanlarda da olabilir. Altta yatan bir hastalığa bağlı olabileceği gibi, tamamen sağlıklı bireylerde, hiçbir neden yokken de ortaya çıkabilir.
Altta yatan bir hastalığa bağlı hiperhidrozise “sekonder hiperhidrozis” adı verilir. Genellikle vücudun belli bölgelerinde değil, tamamındadır. Bu nedenle, altta yatan bir hastalığa bağlı aşırı terleme durumuna “genel hiperhidrozis” adı da verilmektedir. Bu duruma en sık neden olan hastalıklar veya durumlar; hipertiroidi, şeker hastalığı, hipoglisemi, menopoz, Parkinson, infeksiyonlar, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, obezite ve alkolizmdir. Genel hiperhidrozisin tedavisi altta yatan hastalığın ya da durumun tedavisidir. Tedavide bunun dışında bir yöntem (ameliyat vs) uygun değildir.
Hizmetlerimiz
Neler Yapıyoruz
Sağlıklı Yaşam ve Mezoterapi için aradıklarınızı kliniğimizde bir bütün olarak bulabilirsiniz. Dünyadaki yeni trend, genel ve klişe yaklaşımlar yerine herkes için farklı ve bireysel çözümler üretmek üzerine kurgulanmaktadır. Çünkü her insan farklı bir dünya ve farklı biyolojik varlıktır. Holistik ve Fonksiyonel bireye özgü yaklaşımlarımızla çok daha etkin sonuçlar alabilirsiniz...
Iletisim
Kolay Iletisim Talep Formu
Ön Görüşme için veya bilgi almak istediğiniz konularda bize her zaman danışabilirsiniz.